Header Ads

Nurse Ini Dikecam Netizen Sebab Buka Aib Pesakit Pakai Spender Koyak Dan Tali Bra Kendur?

 


Baru-baru ini viral satu video di laman sosial selepas seorang jururawat memuat naik satu video menasihati orang ramai agar sentiasa bersiap sedia berdepan detik kece.masan dan tidak memaIukan diri sendiri dengan memakaian pakaian dalam yang compang-camping.

"Okey kat sini akak nak bagi nasihat sikit dekat korang kat luar sana, lepas ni stop pakai spender yang koyak, yang tali dia dah nak putus, yang talinya dah kendur.

"Sebabnya kalau berlaku accident, kecemasan sekali orang bukak dekat dalam tu orang tengok spendernya berlubang, spendernya koyak, tali branya kendur, penuh dengan taik lalat. Ha, buat malu je.

"Tengok luaran bukan main. Kalahkan artis kalahkan top model. So lepas ni stop pakai ya. Beli baru. Tak semestinya yang mahal, yang murah pun takpe janji benda tu elok. Ok?" katanya.


Perkongsian itu telah mendapat kecaman dari netizen, netizen bengang dengan tindakan jururawat tersebut yang dilihat telah membuka alb pesaklt. Walaupun video tersebut berunsur nasihat namun netizen menyifatkan wanita berkenaan telah meIanggar sumpah untuk menjaga maruah pesaklt.

"Tak perlu expose! Tu alb pesaklt! Kita semua dah angkat sumpah untuk jaga maruah pesaklt," tulis seorang pengguna.

"Motif? Apa kena mengena jika berlaku kemaIangan, kece.masan sempat pula nak teliti tali bra kendur, spender bertahi lalat, koyak, kendur? Ada kaitan menyukarkan proses operate ke apa?" komen individu lain.

"Banyak-banyak benda, spender juga kau nak buat content. Eksi.den kan biasa tak banyak bunyi, gunting je," pesan individu lain pula.





Melihat diruangan komen, ada bermacam-macam pendapat dan pandangan netizen, ada yang menyokong tindakan jururawat terbabit kerana memberi pesanan yang kita mungkin terlepas pandang tapi dalam masa yang sama ada yang m,engecam kononnya banyak lagi content yang boleh dibuat untuk dapatkan perhatian netizen, kenapa mengenai pakaian dalam juga yang hendak ditekankan.


No comments:

Powered by Blogger.