Header Ads

"Beri saya ruang" - Kenapa buka tudung? Saya sedang jadi diri sendiri, kata Kak Girl

 


Tampil dengan imej tidak bertudung, pelakon dan personaliti media sosial, Kak Girl, mencetuskan tanda tanya dalam kalangan peminatnya yang risau dengan tindakannya itu.


Dalam perkongsian di Instagram, Kak Girl atau nama sebenarnya, Nur Amira Maslan turut meluahkan perasaan yang selama ini dipendam sendiri.


Ada certain things yang kita rasa kita boleh handle,tapi sebenarnya tak. ada certain things yang kita rasa boleh kuat tapi sebenarnya tak. kadang2 kita terlalu menjaga hati orang tanpa pikir diri sendiri. kadang2 kita terpaksa ikut kehendak orang,walau kita ada kehendak sendiri.


bertahun lamanya kita cuba jadi yang terbaik. the best version of me orang kata. Ya,saya ikut. Ya,saya okay,Ya saya boleh. Ya,saya dengar.dok dengar je apa yang orang nak kita buat. tapi still, takde yang benar2 menghargai. saya tak salahkan sesiapa selain diri sendiri.




Maaf mungkin ramai yg akan kurang selesa. tapi saya sedang menjadi diri saya sahaja. the real me. the one who lost for lots of years,mementingkan orang lain berbanding diri sendiri. i didn't make myself as a priority before,and now its killing me.


tak kira lah apa orang nak kata. i need space for myself,really and i dont owe anybody an explanations. saya berada dalam keadaan yang saya rasa i had enough and biarlah saya rawat kecewa ini sendiri.


maafkan saya dan doakan saya kalau sudi. Terima kasih. saya still orang yang sama. cuma mungkin kali ni kelihatan sisi yang berbeza. 🙏


Sumber : Instagram Kak Girl

No comments:

Powered by Blogger.