Header Ads

Wanita Kena Jadi ‘B0D0H SIKIT’ Untuk Pikat Lelaki? Netizen Bidas Dan Bengang Dengan Pendapat Kolot Prof Muhaya

 


Satu perkongsian dari Datuk Profesor Dr Muhaya Mohamad baru-baru telah menarik perhatian kaum wanita khususnya yang mengaitkan isu ‘kenapa wanita lambat dapat jodoh’.


Seorang pengguna twitter telah membuat satu hantaran yang memaparkan satu potongan video kenyataan Profesor Dr Muhaya berkaitan sifat wanita yang perlu kelihatan lemah-lembut dan ‘kurang bijak’ dihadapan lelaki menimbulkan rasa kurang senang netizen.



Kenyataan penuh kontroversi dari Prof Muhaya ini turut mendapat perhatian Dr Amalina Che Bakri yang kesal dengan tanggapan sebegitu seolah penghinaan terhadap wanita.


Dr Amalina merasakan mesej yang diberikan kurang tetap kerana wanita tidak sepatutnya merendahkan pengetahuan atau memperlihatkan diri mereka kurang bijak supaya boleh bertemu jodoh.



Melihat diruangan komen, boleh dikatakan majoriti netizen juga turut membidas dan tidak bersetuju dengan pandangan pakar motivasi tersebut.

Antara komen dari netizen.


"Saiyidatina Aisyah tu pandai. Nabi Muhammad jodoh dia.


Asal kita nak downgrade diri kita eh? Dahlah dunia tak respect perempuan, astu kita kena hinakan diri sendiri. Bodoh ke apa muhaya ni" - Ros Wangi

 "I’m in my early 30s and I’ll never downgrade myself jadi bodoh atau tibetibe jadi bimbo just to attract men. Biaq pi la jodoh lambat dari dapat yang tak berapa berguna" - ADM


"Kira dia pun bodoh bodoh jugak la kan sebab dah berkahwin" - ella_serene




SUMBER: Twitter  via Gulapop

No comments:

Powered by Blogger.