Header Ads

“Ikut Tingkap Ke? Malunya” – Ayda Jebat Dikecam Netizen Sebab Pilih BersaIin Secara Pembdahan

 


Bakal melahirkan cahaya mata pertama tidak lama lagi, pelakon dan penyanyi terkenal tanah air, Ayda Jebat membuat keputusan untuk bersalin secara pembeedahan Caesarean.


Tetap dengan keputusannya, Ayda turut mempersoalkan mengapa ramai mengecam tindakannya untuk melahirkan secara pembedaahan berbanding secara normal.



“Saya baca ramai yang DM dan komen dekat few page, yang kata ‘Czer? Tak real la jadi ibu’ ‘Macam mana nak jadi ibu kalau kau beranak pun operate’ ‘Kalau operate confirm tak keluar susu, tak breastfeed kesian anak dia’ ‘Ikut tingkap ke? Malunya’ dan banyak lagi. Saya taknak comment about that. I’m here to spread positivity,” tulisnya.


Ayda turut menyarankan kepada bakal ibu supaya tidak perlu takut atau malu diperlekehkan disebabkan melahirkan anak secara pembeedahan kerana tujuannya tetap sama untuk selamatkan ibu dan anak.


“Normal atau czer, tujuannya sama, nak anak dan ibu selamat dan sihat. Doa yang baik-baik, stop negativity! Kita perlu sokongan, bukan cemuuhan.


“Keluar kat mana pun, breastfeed ke tak, takde stretch marks ke tak, perut masa mengandung kecik atau besar ke tak, please remember…anda tetap seorang ibu,” tulisnya.

Sumber : ROTIKAYA

No comments:

Powered by Blogger.